Actueel

Vier reacties van sekswerkers over de hulp van P&G292

06 01 2021

In 2020 hebben we vanuit het uitstaptraject vier sekswerkers geholpen met een gift. De gift is bedoeld voor sekswerkers die d.m.v. een eigen onderneming willen stoppen met sekswerk. Hieronder de reacties van de sekswerkers die deze gift hebben ontvangen:

“In 2017 en 2018 heb ik veel tegenslag gehad. Ik kreeg een auto-ongeluk en raakte vervolgens mijn werk en mijn huis kwijt. Ik ben in die tijd in contact gekomen met het maatschappelijk werk van P&G292. Het maatschappelijk werk heeft mij geholpen met het vinden van woonruimte en met het realiseren van mijn droom: het hebben van een eigen restaurant. P&G292 heeft er voor gezorgd dat ik een aantal horeca cursussen heb kunnen volgen en ervaring op heb kunnen doen via stages bij horecabedrijven. Ik heb hier veel van geleerd. Ik hoorde in november 2019 dat de eigenaresse van een Thais afhaalrestaurant bij mij in de buurt ‘Wok on Fire’ wilde stoppen en het restaurant wilde verkopen. Een mooie kans voor mij die ik heb aangegrepen.”

“Als ik moet beschrijven wat P&G292 voor mij heeft betekent zou ik niet weten waar ik moet beginnen. Allereerst wil ik vast stellen dat ik blij ben dat ze bestaan. Het is een vangnet voor mij geweest op zoveel vlakken… Alleen maar een dikke pluim en een knuffel vol liefde voor de inzet van al de medewerkers van P&G292. Ik zie P&G292 als een soort veiligheidshaven in de vorm van een buurthuis die onze ontwikkeling stimuleert. Door scholing en zo nodig psychische hulp te bieden. Ook word er toegang verleend tot soa testen waarbij je vrijuit kan praten met betrekking tot werk. Heb persoonlijk ook meegedaan aan weerbaarheid trainingen, een burlesque en Pilatus workshop. Allemaal met plezier gedaan. Het is zo een breed scala en ook voor de sekswerkers die geen uitweg meer zien hebben ze uitstap programma’s. Dat is alleen maar positief, het creëren van nieuwe mogelijkheden. Ik wil mijn horizon verbreden en een andere weg inslaan. Met deze roerige COVID-19 tijden is het fijn om ook ander perspectief te hebben en door de gift heb ik de kans gekregen om mij te scholen.”

“De stap naar iets anders leek erg moeilijk en heel ver. Ik bedacht om mijn ideeën met de mensen van P&G292 te delen. Ik ken de mensen die bij P&G292 werken vrij goed. Ik kwam daar elke maand voor de vrouwelijke klankbordgroep. Onder het genot van een hapje en een drankje konden wij over het werk en de problemen waar wij tijdens ons werk tegenaan lopen praten. Ik heb mijn ideeën voorgelegd aan het team van P&G292. Het team stond meteen in de startblokken en ging er gelijk mee aan de slag. Alles werd tot in de puntjes voor mij uitgezocht. Uiteindelijk moest ik het waar maken. Nu een jaar later lig ik met mijn producten in verschillende winkels over heel Nederland. Het zijn producten waarmee je zonder teveel gedoe een heerlijke maaltijd zelf in een handomdraai kan maken.”

“Na 10 jaar achter de ramen van de Wallen in Amsterdam gewerkt te hebben, is het tijd om iets anders te gaan doen. Door de jaren heen ben ik meerdere keren gevraagd om te praten op universiteiten en lezingen te geven over sekswerk in de praktijk en de Wallen. Dit heeft me geïnspireerd om voor mijzelf te beginnen met het doen van rondleidingen en het geven van lezingen over sekswerk en de Rosse buurt, zodat mensen de juiste informatie rechtstreeks uit de mond van de sekswerkers kunnen horen. In plaats van onwetende gidsen die verkeerde informatie geven en sekswerkers met gebrek aan respect behandelen. Door de Covid-19 pandemie is het echter moeilijk geworden om dit te doen, door wat financiële hulp kan ik mijn eigen website op zetten om mijn bedrijf te blijven promoten. Hiermee hoop ik door te gaan het helpen van sekswerkers door het grote publiek en studenten goede en correcte informatie te geven over sekswerk. Het bewijs dat hiervoor nodig is, zien we elke dag in de media, en uit de woorden door politici, die ons vaak omschrijven als niets meer dan kwetsbare meisjes die gered moeten worden van hun beroep, terwijl sekswerk ook empowerent kan werken voor sommigen.”

Meer berichten